Klimaat Frankrijk

Het klimaat in Frankrijk is ideaal, wat u ook wilt doen! Het voordeel van Frankrijk is dat zij geen echt regenseizoen kent. Het land heeft een zacht klimaat en in het meest noordelijke deel van Frankrijk, heeft het veel weg van Nederland. Als je meer naar het zuiden gaat dan wordt het alsmaar droger en warmer. In de wintermaanden is het in de berggebieden zoals in de Pyreneeën en de Franse Alpen veel koeler, het is in dit gebied ook wat later lente.

Frankrijk in de winter

In de winter zijn er veel plaatsen in Frankrijk waar u van de wintersport kunt genieten. Veel mensen gaan juist in de wintermaanden naar Frankrijk, heerlijk skiën, langlaufen of snowboarden, het kan er dan allemaal. Wanneer u daar ook zo van kunt genieten, is het leuk om eens

te kijken hoe de wintersport u bevalt. Geniet u van het klimaat van Frankrijk, ook in de winter. Kleed u goed aan en dan wordt het een top vakantie. Ook voor de kinderen is het erg leuk om dan naar Frankrijk te gaan, denkt u wel aan de winterbanden!

Frankrijk in de zomer

De zomermaanden zijn bij veel toeristen erg in trek. Wilt u daar ook genieten van de aangename temperaturen aan het water? Dan is een zomervakantie in Frankrijk de moeite waard! Gedurende de zomermaanden is het in Frankrijk vaak tropisch. Daar kan het dan 30 graden of meer zijn, deze hogere temperaturen komen vooral voor in de zuidelijke helft van Frankrijk. Wanneer u er van houdt om lekker bruin te worden en in de zon te liggen, dan is de zomer een mooie periode om naar Frankrijk te gaan. U kunt hier dan logeren op een camping, een vakantiehuisje of in een hotel. Mogelijkheden genoeg om te logeren in Frankrijk.