Een kleinschalige camping in Frankrijk: knus en rustig!

camping en zonlicht

Wanneer u wilt gaan kamperen in Frankrijk en daarbij graag geniet van rust, natuur en een gemoedelijke sfeer, dan is een kleine camping voor u de ideale bestemming. Op een kleine camping maakt u, en uw kinderen, eerder contact met andere campinggasten én met de natuur en omgeving. Kortom, een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen!

Faciliteiten

Toegegeven, op een kleine camping heeft u misschien wat minder voorzieningen. Maar op een grootschalig opgezette locatie, waar het vaak bruisend gezellig is, is het óók druk! Het contact met de natuur is er minder, aangezien de nadruk ligt op de faciliteiten en amusement. Een kleinschalige camping daarentegen, biedt veel meer rust en privacy. U geniet er van de natuur en de gemoedelijke sfeer. Bovendien zijn er wel degelijke locaties waar wél een speelterrein voor de kleintjes is en een zwembad voor het hele gezin. Net genoeg voor gezellig vermaak!

Nederlands, of juist liever niet?

In Frankrijk zijn veel kleinschalige campings met Nederlandse eigenaren. Vaak zijn de meeste gasten dan ook Nederlands en dat heeft het voordeel dat u gemakkelijker communiceert. Ook de kinderen vinden sneller aansluiting bij de andere gasten en hun kinderen. Toch is een camping die écht Frans is ook heel leuk. U en uw kinderen leren eerder Frans en genieten van het echte Franse leven met ‘du pain, du vin et du Boursin’ (of een echt Frans kaasje natuurlijk). Zoek een camping in Frankrijk met VacanceSelect en ontdek de mooiste kleinschalige kampeerterreinen! Wat dacht u bijvoorbeeld van het glooiende landschap van Bretagne, een leuke camping aan de Atlantische kust of juist liever locatie in de Midi-Pyrénées, het stroomgebied van de Loire gebied of de weelderige Provence?

Luxe, kleinschalig camping

Heeft u behoefte aan meer luxe en comfort? Ook dát is mogelijk! In Frankrijk zijn ook kleinere campings met meer voorzieningen. Zoek naar vier- of vijfsterrenkampeerplaatsen waar u van alle gemakken voorzien bent. Denk daarbij niet alleen aan waterpret, maar ook comfortabele accommodaties, een mooi verzorgd kampeerterrein, animatie voor kinderen, enzovoorts. Let bij het zoeken naar een geschikte camping ook op de ligging: aan het water, in het bos, in de bergen of dichtbij een stad. Blijft u graag dichtbij huis, net over de grens in het noorden van het land, of gaat u liever een stuk verder naar het zuiden met meer zongarantie? Eigenlijk kunt u uw vakantie precies zó inrichten als u het wil. Bedenk daarom op voorhand aan welke eisen de locatie moet voldoen, kies de perfecte camping in Frankrijk en ga heerlijk genieten!

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*