Kom ook nazomeren in de Franse Dordogne

kano dordogne

Voor veel mensen dreigen de gemaakte vakantieplannen voor het voorjaar en mogelijk de zomer in het water te vallen. In eigen land zullen we er dan het beste van moeten maken; hopen op een mooi voorjaar en voldoende mogelijkheden om toch buiten van de zon te genieten. Bij Logeren in Frankrijk gaan we er echter vanuit dat in de zomer (mogelijk onder voorwaarden) en na de zomer weer meer ruimte komt voor vakantie. Daarom zetten we in dit artikel de Dordogne in het Franse zonnetje als perfecte bestemming voor een weekje (of twee) nazomeren.

De Franse nazomer is zo gek nog niet

Veel mensen zweren al jarenlang bij het in de nazomer op vakantie gaan. Het grote voordeel is dat je dan de hogere prijzen van het hoogseizoen vermijdt. In september zijn de scholen weer begonnen, dus ook de drukte is aanzienlijk minder dan één of twee maanden eerder. En juist in deze periode is het vaak nog heerlijk weer in de Dordogne, met aangename temperaturen en meestal nog flink veel zonuren.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat het weer in deze periode zich beter leent voor al het moois dat de Dordogne te bieden heeft. Want voor een mooie fiets- of wandeltocht is de hitte van de zomermaanden juist niet aangenaam. Een bijkomend voordeel: je bruine kleurtje blijft tot dieper in de winter behouden.

Genoeg redenen dus waarom het ontdekken van de Dordogne ook prima kan in de nazomer. Wat valt er dan allemaal te zien en doen in deze afwisselende streek?

Een korte kennismaking met de Dordogne

Net als in zoveel streken van Frankrijk, vind je ook in de Dordogne uitgestrekte wijngaarden. Het leuke van in september op vakantie gaan naar de Dordogne, is dat dit ook de periode is waarin de druivenoogst plaatsvindt. Ontdek vanuit een vakantiehuis in de wijnregio de beroemde streken Cahors – met de indrukwekkende wijnkastelen – en Bergerac. Neem een kijkje bij de druivenoogst, of boek een wijnproeverij en beoordeel het eindresultaat van al die noeste arbeid. Let op bordjes met ‘Degustation’, want die wijzen op een wijnproeverij.

Ook bij cultuurproevers valt de Dordogne in de smaak. Zo vind je hier enkele van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Collonge la Rouge, Saint-Cirq Lapopie, Autoire en La Roque-Gageac prijken alle met trots op de lijst Les Plus Beaux Villages de France. Daarnaast staat de Dordogne bekend om haar schitterende kastelen en burchten. Ook de grotten van Lascaux en Gouffre de Padirac zijn een bezoek meer dan waard. Neem wel een extra trui mee, want onder de grond is het natuurlijk flink kouder dan in de volle zon van een Franse nazomer.

Voor wie de voorkeur geeft aan een sportieve vakantie is er ook meer dan genoeg te beleven. De Dordogne leent zich uitstekend voor een verkenning per fiets of mountainbike. Een vakantie is natuurlijk ook de perfecte gelegenheid om eens iets te ondernemen of uit te proberen waar je normaal de tijd of energie niet voor hebt. In de omgeving kun je naar hartenlust zeilen of kanoën om de schitterende omgeving vanaf het water te verkennen. Ook een wandeling in het voorgebergte van de Pyreneeën is een echte aanrader. Tot slot mag natuurlijk ook een potje pétanque niet ontbreken aan een vakantie in Frankrijk.

En waar gaan we logeren?

Overtuigd van de charme van een vakantie naar de Dordogne deze nazomer? Mooi! Dan hoef je namelijk alleen nog maar jouw ideale logeerplek te vinden. Gelukkig zijn er meer dan genoeg comfortabele vakantiehuizen in de Dordogne op prachtig onderhouden vakantieparken.

Centraal bij Sarlat, nabij enkele toeristische trekpleisters, ligt bijvoorbeeld vakantiepark Domaine de Lanzac, met een schitterend uitzicht over de valleien met riviertjes en Franse dorpjes. Liefhebbers van waterpret zullen zich thuisvoelen bij Village des Cigales, met verschillende zwembaden, waterglijbanen en een uitstekend restaurant. Ben je van plan om met een grote groep te gaan nazomeren in de Dordogne? Dan is het vakantiepark Le Lac Bleu ideaal, met verschillende grote villa’s in een prachtig bergachtige omgeving.

Je ziet het: meer dan genoeg redenen om deze nazomer te komen logeren op een van deze prachtige parken in de Dordogne. Begint de vakantievoorpret bij jou ook alweer te kriebelen?

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*